CINEMA I COMUNICACIÓ PER AL CANVI

PROJECTES D’ART PER A LA TRANSFORMACIÓ

Aquests projectes neixen del treball en equip al costat d'organitzacions i comunitats, combinant disciplines artístiques com a dansa, teatre, fotografia o documental. Cadascun ha estat dissenyat amb estratègies de difusió i impacte que inclouen la sensibilització digital amb esdeveniments presencials innovadors per a connectar amb audiències diverses a través de narratives participatives.

  • Teatre invisible contra la xenofòbia, cocreat en equip amb el personal del CICR i el director de teatre Alejandro Clavier.

    S’implementà una micro-obra de teatre invisible en autobusos urbans, sorprenent més de 2 000 passatgers i aconseguint un vídeo viral registrat amb càmera oculta que va arribar a 2 milions de vistes en xarxes socials, amplificat per la cobertura en mitjans tradicionals. Aquesta campanya combinà estratègies presencials amb les digitals, generant un impacte massiu i sensibilitzant sobre la inclusió de la població migrant al Perú.

    Tràiler

TODOS SOMOS MIGRANTES

foto: Alex Valcárcel

  • Cocreat al costat d'organitzacions de familiars de persones desaparegudes durant el conflicte armat intern del Perú (com ANFASEP o FREMANK), en equip amb la coreògrafa Mónica Silva Macher i el director de teatre Alejandro Clavier.

    Projecte transmèdia que integra arts escèniques, dansa i documental. De la mà de líders socials, s’organitzaren tallers de dansa amb familiars de persones desaparegudes tant en regions dels Andes com de l’Amazonia. Aquests tallers culminaren en presentacions en l'espai públic, que també van ser registrades i transmeses a través de xarxes socials i de mitjans globals com The Guardian i Reuters. El projecte busca donar visibilitat global a aquestes lluites locals.

    Vaig participar en la creació del concepte i en les edicions des del 2019 fins a 2023.

    Saber-ne més

BUENAS NOTICIAS

Foto: Odin Teatret Archives. Victoria Santa Cruz, 1978

  • A partir d'una idea original de Chela De Ferrari, aquest projecte va reunir a més de 50 creadores audiovisuals i escèniques del Perú per a fer un retrat feminista del país en el seu bicentenari de la independència, tot destacant el rol de les dones en la història del país. El resultat foren més de 50 curtmetratges i una campanya àmplia de continguts transmèdia que van ser difosos en simultani per la televisió pública i xarxes socials. Bicentenaria es va desenvolupar l’any 2021, quan el Perú encara estava en aïllament per la pandèmia.

    El projecte va unir creadores com Claudia Tangoa, Diana Daf Collazos o Enrica Pérez, i va retratar a esportistes com Angélica Espinoza, científiques com Lisseth Gonzales o acadèmiques com Roxana Quispe Collantes.

    Tràiler

#BICENTENARIA

Foto: Ernesto Benavides

  • Per a donar a conèixer un els llocs del món de major diversitat biològica i cultural, el corredor amazònic Purús-Manu, es creà una campanya de comunicació a partir de tres peces centrals produïdes al costat d’un gran equip: Un documental de 52 minuts dirigit per l’Héctor Gálvez emès en televisió pública i en plataformes de VOD.

    Un coffee-table book amb fotografies originals.

    Una exposició fotogràfica interactiva i a l'aire lliure en el zoològic de Lima, exposada durant dos mesos. 

    La campanya va impactar a més de 2 milions de persones.

    Tràiler

CREE EN LA MAGIA DE PURÚS-MANU